Retningslinjer

Regler og Retningslinjer

Aalborg Open er sanktioneret af DDGU og er samtidig en PDGA B-tier.

Der spilles efter gældende PDGA regler samt DDGUs retningslinjer for Danish Tour 2017.

Tees og banelayout

Open, Master og AM-advanced spiller fra hvid, mens resten spiller fra gul tee.

Begge dage spilles med samme banelayout: Banekort

Match med handicap fredag

Fredag kl. 18 spiller vi en match i samme stil, som vi normalt spiller klub match her i Aalborg. Vi spiller med et handicap system, som gør at vinderen af matchen er dén spiller, der har spillet bedst i forhold til sit normale niveau…..uanset tee. Hvis du tilmelder dig (tilvalg ved turneringstilmelding), vil vi estimere et handicap til dig på baggrund af dine seneste runder.

Hole-in-one

Første Ace udløser en særlig præmie. Efterfølgende aces får selvfølgelig også en fin præmie.

Ace på CTP huller tæller ikke med i CTP konkurrencen.

Closest-to-the-pin

TBD

Finale

Alle spiller finale,og den afvikles med golfstart. Gul tee spiller hul 1-9 og hvid tee spiller hul 10-18. Leadcard i Open og Master slutter IKKE på hul 18, men på hul 16XL. De spiller altså 10-17 + 16XL.

Det vides først efter 3. runde, hvem der starter hvornår. Derfor samles hele spillerfeltet til orientering inden de første grupper sendes afsted. Tidspunkt for orienteringsmøde vil fremgå tidsskemaet.

I tilfælde af tie om 1. pladsen i alle rækker på nær Open og Master spilles der “sudden death”-omspil på hullerne 3 og 5. Hvis ikke en vinder er fundet inden 4. omspilshul (altså anden gang hul 5 spilles), afgøres det med closest to pin på hul 5.

Omspilshullerne i Open og Master er 10 og 16, og der følges samme procedure, som beskrevet ovenfor.

Præmier

De beregnede pengepræmier er vejledende, og der vil kunne forekomme små ændringer i fordelingen indenfor de enkelte rækker. Den samlede præmiesum i hver række vil være uændret.
Top-præmierne i udvalgte rækker vil muligvis blive bobbet op via sponsorater. Da det ikke er endeligt på plads, hvor meget det drejer sig om, er det ikke mere info om dette på nuværende tidspunkt.
De endelige præmiesummer, vil blive hængt op i turneringscentrum inden starten.
Præmierne til Amatør vil blive udbetalt som gavekort til Discimport.dk, der vil være til stede med shoppen under hele turneringen.

Der vil også være merchandise-præmier i et endnu uafklaret omfang.